Biorezonanca

Tretman za zdravlje


Iako je riječ o vrlo jednostavnoj i logičnoj metodi, prosječnim pacijentima naviknutim na konvencionalne načine liječenja u kojima ključnu ulogu imaju specijalistički pregledi, laboratorijski parametri, testiranja, lijekovi… – potrebno je prije svega odgovoriti na osnovna pitanja koja se nameću: ŠTO je Biorezonanca?, KAKO funkcionira Biorezonanca? i ZAŠTO Biorezonanca?, sve radi lakšeg razumijevanja BIOREZONANCE kao dokazano učinkovite metode, te kako bi dobili uvid i odlučili se za ovaj način liječenja.

ŠTO JE BIOREZONANCA i BICOM terapija?

Biorezonanca (BICOM terapija) je biofizikalna metoda prirodnog liječenja s novim pristupom u dijagnosticiranju i terapiji, zasnovana na konceptima akupunkture, homeopatije, prirodne medicine i biofizike.

Dijagnosticira prave – često skrivene – uzroke bolesti u NAJRANIJOJ fazi, dok u tijelu još nema organskih promjena ili ih još nije moguće prepoznati uređajima konvencionalne medicine (UZV, CT, MR…). Primjenjuje se i kao nadopuna, u kombinaciji s bilo kojom drugom vrstom konzervativnog liječenja odnosno terapije.

To je potpuno SIGURNA i NEINVAZIVNA metoda terapije bez lijekova, koja nema poznatih štetnih djelovanja, a pomaže stanicama organizma u normalizaciji i regulaciji svih tjelesnih procesa, prirodno ih uravnotežuje i omogućuje samoizliječenje.

KAKO BIOREZONANCA (BICOM terapija) FUNKCIONIRA?

Živimo u komunikacijskom i informacijskom dobu pa nam je pojam dobre komunikacije poznat i lako razumljiv. Funkcioniranje i samoregulacija ljudskog organizma može se odvijati samo uz dobru „komunikaciju“, odnosno, uz kvalitetnu razmjenu informacija među različitim stanicama u tijelu.

Istraživanje biofotona temelji se na pretpostavci da stanice komuniciraju jedne s drugima putem “bljeskova svjetlosti” (foton-zračenja). Oni razmjenjuju informacije putem određenih frekvencija. Ova razmjena informacija kod zdravog organizma funkcionira nesmetano. Kao rezultat toga, svaka stanica i svaki organ je u stanju obavljati svoju funkciju.

Djelovanje nepoželjnih tvari iz okoline (PATOGENI MIKROORGANIZMI, TOKSINI, ALERGENI, KEMIJSKI LIJEKOVI, DODACI PREHRANI, ZRAČENJA) može otežati komunikaciju među stanicama, odnosno uzrokovati neravnotežu.

Otežana stanična komunikacija onemogućit će ispravan rad stanica, što će se isprva manifestirati u različitim oblicima nespecifičnih poremećaja općeg stanja organizma i kroničnog umora, a potom i kao organske promjene uz simptome povezane s tim promjenama. Simptomi se često javljaju na mjestima gdje već od ranije postoji nasljedni nedostatak.

Biorezonanca dijagnosticira područja ili faktore koji dovode do poremećaja te uspostavlja metaboličku ravnotežu. Informacije dobivene pregledom su temelj za izbor INDIVIDUALIZIRANE terapije kojom se može utjecati na svaku pojedinu indikaciju ili organ, i to ciljano, a terapija se može provoditi odmah.

ZAŠTO BIOREZONANCA (BICOM TERAPIJA)?

Konvencionalna medicina može imati velik učinak u liječenju akutnih poremećaja i u kirurgiji. Međutim, kada su u pitanju kronične bolesti, mnogi pacijenti nisu zadovoljni rezultatima.

Iako Biorezonanca unutar konvencionalne medicine nije bila predmet znanstvenih istraživanja i još nije potvrđena, kao posebna metoda komplementarne dijagnostike i terapije prepoznata je kao vrlo učinkovita.

TEMELJNI UZROCI POREMEĆAJA

Danas živimo u znatnom bogatstvu. Beskrajan niz novih tehnologija, nevjerojatno brza prijevozna sredstva i komunikacija, bezbroj kemijskih tvari i velik izbor hrane – sve nam to olakšava svakodnevni život. No, kolike nam se god mogućnosti za uživanje u tom napretku nudile, sve više nas plaća njegovu vrlo visoku cijenu.

Ljudski organizam je danas izložen nizu različitih utjecaja: kemijskim dodacima u našoj hrani i vodi za piće, okolišu punom toksina, zračenjima, bezbroju kemijskih tvari, uporabi lijekova u stočarstvu… Sve se to na našem tijelu manifestira u obliku kroničnog umora, poremećaja, pa čak i ozbiljnih fizičkih problema.

Zanimljivo je da su, iako postoji nekoliko temeljnih uzroka obolijevanja kod bolesnika s kroničnim poremećajima, vrlo često kod bolesnika s istim simptomima identificirani različiti uzroci. Biorezonanca pruža priliku testiranja utjecaja pojedinačnih uzroka, nešto što uglavnom nije moguće očitavati na biokemijskom nivou (tj. preko laboratorijskih parametara).

Naše tijelo ima vrlo dobre mogućnosti samoizlječenja. Ono ima fenomenalan regulatorni sustav uz čiju je pomoć moguće kontinuirano ispraviti čak i ekstremne utjecaje na organizam. Međutim, ako previše štetnih utjecaja djeluje na organizam tijekom duljeg razdoblja, to može spriječiti ili čak blokirati sposobnost regulacije, kao i mogućnost samoizlječenja tijela.

Biorezonanca testira sve uzroke poremećaja vrlo brzo i bezbolno na biofizičkoj razini, uz pomoć vrlo vrijednog alata: BICOM 2000 uređaja. Uz pomoć Biorezonantne terapije, koja uspostavlja neometanu staničnu komunikaciju i pomaže kod eliminacije i izlučivanja štetnih tvari, podržavaju se vlastiti tjelesni resursi regulatornog sustava.