Alergije


“BIOREZONANCA JE NAJPOZNATIJA PO SVOM ISTAKNUTOM USPJEHU U ELIMINIRANJU ALERGIJA I LIJEČENJU ALERGIJSKIH BOLESTI.”

Alergija nastaje kao posljedica senzibilizacije (povećane osjetljivosti) i pojačane aktivnosti imunog sustava. Nastanak alergija je genetski uvjetovan. Nasljeđuje se “predispozicija” za alergije, što znači, mogućnost da se alergija razvije. Nažalost, mnogi govore o alergiji tek onda kad je imunološka reakcija već toliko jaka da ju je moguće dokazati specifičnim kožnim i krvnim testovima.

Faktori koji mogu izazvati alergiju (hrana, peludi, kućna prašina, produkti i dijelovi životinja, kemikalije, lijekovi, sintetički materijali i dr.), a koje u normalnim okolnostima nisu štetne za naš organizam, nazivaju se antigeni ili alergeni, a tvari koje organizam stvara u procesu senzibilizacije kao odgovor na antigene nazivaju se antitijela.

U alergijskoj reakciji organizam se “brani” od alergena time što stvara ogromnu količinu antitijela. Pri reakciji se aktiviraju i stanice koje proizvode histamin i druge kemijske tvari – medijatore – odgovorne za razvoj ozbiljnih kliničkih manifestacija alergije.

Cilj Biorezonance je ispravljanje poremećenog djelovanja imunološkog sustava i uspostavljanje zdravog imunološkog stanja koji je složen i učinkovit sustav obrane od alergena i drugih štetnih tvari, a u koji su uključeni organi i tkiva zaduženi za proizvodnju antitijela za blokiranje alergijske reakcije: koštana srž, jetra, slezena, štitnjača i limfno tkivo, naročito limfni čvorovi u crijevima. Zbog toga je za uspješno liječenje alergija vrlo važno dobro funkcioniranje limfnog sustava i crijeva.

Po dobitku točne informacije o vrsti alergena na koji organizam reagira, primjenom terapije djelujemo ciljano na zadani alergen – oslabljujemo njegovo djelovanje te ga ponavljanjem terapije i potpuno neutraliziramo, odnosno, stvaramo stanje u kojem imunološki sustav više ne reagira na taj alergen. Nakon što se postigne ravnoteža, tijelo u ponovnom dodiru s alergenom ne reagira alergijskom reakcijom. Nakon završetka terapije, npr. pekar koji je imao alergijsku reakciju na pšenicu – može dolaziti u dodir s pšenicom bez posljedica.

PRIKAZ USPJEŠNOSTI U LIJEČENJU ALERGIJA (u postotcima)

  • 83,0% alergen je trajno neutraliziran (bez daljnje reakcije)
  • 11,0% alergija je prisutna, ali znatno manje izražena
  • 4,5% uspjeh terapije se ne vidi ili se nakon početnog poboljšanja vratila reakcija na alergen
  • 1,5% ne možemo ocijeniti